+40731568965 contactarisofficial@gmail.com

Atunci când perseverenţa se întâlneşte cu talentul, rezultatul nu poate fi decât unul pozitiv. Un astfel de exemplu este Larisa Ciortan, în vârstă de 28 de ani, stabilită, în prezent, în Bucureşti. Cu o voce impresionantă, tânăra artistă a urmat paşii către succes, fără a sări vreo treaptă, pentru că, spune ea, aşa este normal.

Larisa a rămas în istoria show-ului Vocea României, după ce a întors toate cele patru scaune, cântând “Smells Like Teen Spirit”. Mulţi au spus că a fost cea mai bună interpretare feminină a acestei piese, pe care au auzit-o vreodată. Larisa a concurat şi la Selecţia Naţională Eurovision, unde a obţinut locul doi. A fost, aşadar, la un pas să reprezinte România. Însă, artista nu s-a împotmolit niciodată, ci a luat-o de la capăt. Recent, ea s-a reinventat, iar primul single al proiectului intitulat “Aris” s-a căţărat confortabil în clasamentele străine şi nu pare să coboare prea curând. Larisa Ciortan aka Aris a vorbit, pentru AxaNews.ro, despre single-ul SOS, carieră, muzică şi tineri.

# “Teen Spirit”, “Superman” şi “SOS”
Reporter – Am considerat întotdeauna că eşti o artistă foarte bună, care trebuie pusă în valoare. Cum a fost trecerea de la T&L la Larisa Ciortan la Lara Lee şi acum la Aris?

Larisa Ciortan – Îţi mulţumesc frumos şi mă bucur că mi-ai pus această întrebare. Numele meu este Larisa Ciortan, T&L fiind un proiect care s-a născut odată cu dorinţa mea de a participa la X Factor. Cum feedback-ul primit din partea publicului a fost unul pozitiv, am decis să continuăm colaborarea şi după terminarea concursului, dar nu pentru mult timp, deoarece fiecare om are vise. Iar visul meu a fost acela de a avea o carieră solo. “L”-ul din T&L reprezintă iniţiala prenumelui meu (Larisa). Lara Lee a fost un proiect scurt care nu a avut mare succes, însă m-am bucurat de colaborarea pe care am avut-o cu producătorul suedez Robin Lynch, cel care mi-a oferit piesa “Superman”, piesa cu care am participat la Selecţia Naţională Eurovision. Cu numele meu real, Larisa Ciortan, am participat atât la Megastar (2008), cât şi la Vocea Romaniei. La începutul anului 2017 am devenit Aris, deoarece nu puteam folosi numele Larisa (fiind deja înregistrat de altcineva). Cu acest nume, am intrat şi în competiţia The Four şi care va rămâne pe tot parcursul carierei mele. Pentru cei care mă întreabă frecvent de unde vine numele “Aris”, este foarte simplu: lARISa.

Reporter – Te rog spune-le despre tine celor care te cunosc mai puţin! Cum a evoluat cariera ta?

Larisa Ciortan – Am început să studiez muzica la vârsta de şapte ani, atunci când am atins pentru prima dată clapele unui pian. Au fost mulţi ani de muncă, sacrificii, piedici, dar şi satisfacţii. Aşa cum am spus şi mai devreme, am participat la multe concursuri, deoarece nu am vrut să sar nici o etapă. Nu mi-au plăcut niciodată scurtaturile, aşa că am ales drumul drept şi lung.

# Muncă, tehnică, noţiuni şi un mesaj
Reporter – Spune-mi te rog ce pasiuni ai! Nu de alta, însă orice artist are ceva pe care îl ţine numai pentru el sau ea!

Larisa Ciortan – Îmi place să călătoresc, să văd locuri noi şi să cunosc culturi diferite.

Reporter – Înţeleg că “SOS” a cucerit topurile de afară! Care crezi că este reţeta succesului său?

Larisa Ciortan – Într-adevăr, după şase luni de la lansare, piesa “SOS” încă se află în topurile marilor radiouri din multe ţări (Rusia, Ucraina, Belarus, Polonia, Kazahstan, Azerbaidjan, Letonia, Emiratele Arabe, Armenia, etc). Succesul vine odată cu munca, perseverenţa, seriozitatea, dar şi cu ajutorul unei echipe care să creadă în tine. Ţin să menţionez că piesa “SOS” este semnată cu casa de discuri Effective Records din Moscova, care are mare încredere în acest proiect, dar şi cu Lanoy Records, care a devenit ca o a doua familie pentru mine.

Reporter – Ce calităţi crezi că trebuie să aibă un artist complet?

Larisa Ciortan – Dacă te referi la cântăreţi, pentru că artişti sunt mulţi, pot spune că aceştia ar trebui, în primul rând, să deţină o tehnică vocală bună şi o voce bine lucrată, dar să nu le lipsească noţiunile muzicale. Ideal ar fi să studieze un instrument, să îşi poată compune muzica şi să îşi scrie versurile. Dar, cel mai important, pentru a intra în conexiune cu publicul, este să reuşească să transmită un mesaj, făcând ca acesta să vibreze la fiecare sunet.

Reporter – Ce pregăteşte Aris pentru viitor?

Larisa Ciortan – Am mai multe piese în lucru. Urmează să hotărăsc, împreună cu echipa mea, care va fi cel de-al doilea single.

# “Ardelenii sunt oameni foarte faini!”
Reporter – Ce sfaturi ai oferi tinerilor? Întreb acest lucru în contextul în care, anul acesta, Baia Mare este Capitala Tineretului în acest an! Cu siguranţă, este nevoie de modele reale în viaţă!

Larisa Ciortan – Pe tineri îi sfătuiesc să fie ei înşişi, să muneasca mult pentru a-şi construi visele şi să nu abandoneze niciodată, oricât de greu ar fi. Doar cei puternici reuşesc!

Reporter – Vreau să te rog să îmi spui care este cel mai mare vis al tău!

Larisa Ciortan – Aş vrea ca prin muzica pe care urmează să o prezint publicului, să reuşesc să inspir generaţii.

Reporter – Spune-mi te rog o amintire despre Maramureş, dacă ai avut ocazia să îl vizitezi!

Larisa Ciortan – Din păcate, o singura dată am ajuns în Baia Mare, la vârsta de 12 ani, atunci când am participat la Festivalul “Ursuleţul de Aur”. Tot ce pot să spun este că ardelenii sunt oameni faini! Salut toţi oamenii din Ardeal, le doresc sănătate, bucurii şi să nu uite că fără muncă nimic nu este posibil.

Cătă ŢINEGHE